Klasa VI - informacja - 29 listopad 2016r.
Szczegóły- Szczegóły
- Kategoria: Technika
- Opublikowano: czwartek, 24 listopad 2016 13:23
- Lucjan Lukaszczyk
- Odsłony: 659
KLASY VI – 29 listopada 2016r.
W tym dniu w ramach zajęć techniki oraz eliminacji do konkursu: Mistrz kuchni przygotowywać będziemy deser TIRAMISU
SKŁADNIKI:
Serek mascarpone – 250 gram
2 łyżki cukru pudru
1 jajko
Biszkopty podłużne – 1 opakowanie (ok. 100-200gram)
Kakao do posypania
NARZĘDZIA:
Naczynie do ubicia piany ( miska lub garnek)
Naczynie do przygotowania masy ( miska lub garnek)
Naczynie do podania (miseczka, pucharek)
Trzepaczka
Łyżka
W związku z koniecznością przygotowania piany każdy przynosi fartuch kuchenny.
JAJKO PO PRZYJŚCIU DO SZKOŁY ZANOSIMY DO KUCHNI.