Jadłospis
Szczegóły- Szczegóły
- Kategoria: Informacje
- Opublikowano: poniedziałek, 30 wrzesień 2013 10:37
- Lucjan Lukaszczyk
- Odsłony: 37344
Jadłospis
Od 07.01.2025r. do 17.01.2025r.
07.01.2025r. WTOREK
1. Zupa jarzynowa z brukselką(1,3,7,9,10)
2. Pierogi z mięsem i cebulką(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4. Owoc
08.01.2025r. ŚRODA
1. Zupa rosół z makaronem (1,6,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, zrazy mielone, sałata zielona ze śmietaną(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
09.01.2025r. CZWARTEK
1. Zupa kapuśniak z ziemniakami (1,6,9,10)
2. Ryż paraboliczny, kurczak po chińsku(1,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
4. Owoc
10.01.2025r. PIĄTEK
1. Zupa brokułowa z grzankami(1,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, jajko w sosie koperkowym, marchew mini(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
13.01.2025r. PONIEDZIAŁEK
1. Zupa grochowa z grzankami(1,9,10)
2. Spaghetti bolognesse(1,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
14.01.2025r. WTOREK
1. Zupa rosół z lanym ciastem(1,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, kotlet schabowy, sałatka z marchewki, groszku, ogórka z majonezem (1,3,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
15.01.2025r. ŚRODA
1. Zupa ziemniaczana(1,7,9,10)
2. Kociołek z kurczaka z bułką(1,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
16.01.2025r. CZWARTEK
1. Zupa barszcz ukraiński(1,3,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, ryba – łosoś, gotowana biała kapusta z koperkiem(1,3,4,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
12.01.2024r. PIĄTEK
1. Zupa pomidorowa z ryżem(1,7,9,10)
2. Placki ziemniaczane z białym serem(1,3,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4. Owoc
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.
Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.