Jadłospis

Szczegóły

Jadłospis

Od 30.09.2024r. do 11.10.2024r.

 

30.09.2024r. PONIEDZIAŁEK

1. Czerwona zupa kalafiorowa(1,6,7,9,10)

2. Łazanki z pieczarkami, kiszona kapustą i kiełbasą(1,6,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

01.10.2024r. WTOREK

1. Zupa rosół z makaronem(1,3,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, filet z piersi kurczaka w sosie węgierskim, brokuł gotowany(1,6,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

02.10.2024r. ŚRODA

1. Zupa krupnik z ziemniakami(1,6,7,9,10)

2. Bigos z bułką(1,6,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

03.10.2024r. CZWARTEK

1. Zupa z cukinii z grzankami(1,3,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, kotlet schabowy, sałata lodowa z pomidorem(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

04.10.2024r. PIĄTEK

1. Zupa fasolowa(1,6,7,9,10)

2. Kluski na parze z truskawkami, masłem i cukrem(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

07.10.2024r. PONIEDZIAŁEK

1. Zupa grochowa tradycyjna(1,6,7,9,10)

2. Pierogi z białym serem, masłem i cukrem(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

08.10.2024r. WTOREK

1. Zupa rosół z lanym ciastem(1,3,6,7,9,10)

2. Kasza gryczana, gulasz wieprzowy, sałatka z ogórka kiszonego i konserwowego z cebulką(1,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

09.10.2024r. ŚRODA

1. Zupa żurek śląski z jajkiem(1,3,6,7,9,10)

2. Kociołek z kurczaka z bułką(1,6,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

10.10.2024r. CZWARTEK

1. Zupa francuska z grzankami(1,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, kotlet mielony, mizeria(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

11.10.2024r. PIĄTEK

1. Zupa pomidorowa z makaronem(1,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, ryba – miruna kostka, kapusta kiszona zasmażana(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.

Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

.

   
© Szkoła Podstawowa im. K. Miarki w Pielgrzymowicach