Jadłospis
Szczegóły- Szczegóły
- Kategoria: Informacje
- Opublikowano: poniedziałek, 30 wrzesień 2013 10:37
- Lucjan Lukaszczyk
- Odsłony: 39487
Jadłospis
Od 14.04.2025r. do 25.04.2025r.
14.04.2025r. PONIEDZIAŁEK
1.Zupa żurek śląski z ziemniakami i jajkiem(1,3,6,7,9,10)
2.Spaghetti bolognese(1,6,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4.Owoc
15.04.2025r. WTOREK
1.Zupa jarzynowa z fasolką szparagową(1,6,7,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, gołąbki z sosem pomidorowym (1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4. Owoc
16.04.2025r. ŚRODA
1.Zupa rosół z makaronem(1,6,9,10)
2.Kluski śląskie, rolady wieprzowe, czerwona kapusta(1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
OD 17.04.2025r. CZWARTEK DO 22.04.2025R. WTOREK PRZERWA ŚWIĄTECZNA
23.04.2025r. ŚRODA
1.Zupa kapuśniak z ziemniakami(1,6,9,10)
2.Pierogi z mięsem i cebulką(1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4.Owoc
24.04.2025r. CZWARTEK
1.Zupa z botwinki (1,6,7,9,10)
2.Kasza jęczmienna, gulasz z indyka, ogórek konserwowy(1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
25.04.2025r. PIĄTEK
1.Zupa pomidorowa z makaronem (1,6,7,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, ryba – miruna, mieszanka warzyw gotowanych(1,3,4,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.
Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.