2025 - ROK KAROLA MIARKI W GMINIE PAWŁOWICE

logoKarolMiarka2025

   

Jadłospis

Szczegóły

Jadłospis

Od 14.04.2025r. do 25.04.2025r.

 

14.04.2025r. PONIEDZIAŁEK

1.Zupa żurek śląski z ziemniakami i jajkiem(1,3,6,7,9,10)

2.Spaghetti bolognese(1,6,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4.Owoc

 

15.04.2025r. WTOREK

1.Zupa jarzynowa z fasolką szparagową(1,6,7,9,10)

2.Ziemniaki gotowane, gołąbki z sosem pomidorowym (1,6,7,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4. Owoc

 

16.04.2025r. ŚRODA

1.Zupa rosół z makaronem(1,6,9,10)

2.Kluski śląskie, rolady wieprzowe, czerwona kapusta(1,6,7,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

OD 17.04.2025r. CZWARTEK DO 22.04.2025R. WTOREK PRZERWA ŚWIĄTECZNA

 

23.04.2025r. ŚRODA

1.Zupa kapuśniak z ziemniakami(1,6,9,10)

2.Pierogi z mięsem i cebulką(1,6,7,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4.Owoc

 

24.04.2025r. CZWARTEK

1.Zupa z botwinki (1,6,7,9,10)

2.Kasza jęczmienna, gulasz z indyka, ogórek konserwowy(1,6,7,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

25.04.2025r. PIĄTEK

1.Zupa pomidorowa z makaronem (1,6,7,9,10)

2.Ziemniaki gotowane, ryba – miruna, mieszanka warzyw gotowanych(1,3,4,6,7,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.

Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

   
© Szkoła Podstawowa im. K. Miarki w Pielgrzymowicach