Jadłospis
Szczegóły- Szczegóły
- Kategoria: Informacje
- Opublikowano: poniedziałek, 30 wrzesień 2013 10:37
- Lucjan Lukaszczyk
- Odsłony: 42921
Jadłospis
Od 27.10.2025r. do 07.11.2025r.
27.10.2025r. PONIEDZIAŁEK
1. Zupa kapuśniak z ziemniakami(1,6,9,10)
2. Spaghetti bolognese(1,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4.Owoc
28.10.2025r. WTOREK
1. Zupa rosół z makaronem(1,3,6,9)
2. Ziemniaki gotowane, udziec z kurczaka, fasolka szparagowa gotowana(1,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
29.10.2025r. ŚRODA
1. Zupa krupnik z ziemniakami(1,6,9,10)
2. Bigos z bułką kajzerką(1,6,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
4. Owoc
30.10.2025r. CZWARTEK
1. Zupa ziemniaczana(1,6,7,9,10)
2. Kasza bul gur, filet z piersi kurczaka w sosie pieczarkowym, sałata lodowa z zielonym ogórkiem(1,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
31.10.2025r. PIĄTEK
1.Zupa krem z brokułów z grzankami(1,6,7,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, ryba łosoś, surówka z kiszonej kapusty(1,4,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
03.11.2025r. PONIEDZIAŁEK
1. Zupa pomidorowa z makaronem(1,6,7,9,10)
2. Pierogi z mięsem i smażoną cebulką (1,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4. Owoc
04.11.2025r. WTOREK
1. Zupa z francuska z grzankami(1,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, brokuł gotowany(1,3,6,7,9)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
05.11.2025r. ŚRODA
1. Zupa z kalarepy z ziemniakami(1,6,7,9,10)
2. Kociołek z kurczaka z bułką
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
06.11.2025r. CZWARTEK
1. Zupa rosół z lanym ciastem (1,3,6,7,9,10)
2 Ziemniaki gotowane, kotlet drobiowy panierowany, surówka z selera(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
07.11.2025r. PIĄTEK
1. Zupa jarzynowa z brukselką(1,6,7,9)
2.Ziemniaki gotowane, jajko sadzone, surówka, sałatka z marchewki, groszku i ogórka konserwowego z majonezem(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.
Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.






