2025 - ROK KAROLA MIARKI W GMINIE PAWŁOWICE

logoKarolMiarka2025

   

Jadłospis

Szczegóły

Jadłospis

Od 27.10.2025r. do 07.11.2025r.

 

27.10.2025r. PONIEDZIAŁEK

1. Zupa kapuśniak z ziemniakami(1,6,9,10)

2. Spaghetti bolognese(1,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4.Owoc

 

28.10.2025r. WTOREK

1. Zupa rosół z makaronem(1,3,6,9)

2. Ziemniaki gotowane, udziec z kurczaka, fasolka szparagowa gotowana(1,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

29.10.2025r. ŚRODA

1. Zupa krupnik z ziemniakami(1,6,9,10)

2. Bigos z bułką kajzerką(1,6,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

4. Owoc

 

30.10.2025r. CZWARTEK

1. Zupa ziemniaczana(1,6,7,9,10)

2. Kasza bul gur, filet z piersi kurczaka w sosie pieczarkowym, sałata lodowa z zielonym ogórkiem(1,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

31.10.2025r. PIĄTEK

1.Zupa krem z brokułów z grzankami(1,6,7,9,10)

2.Ziemniaki gotowane, ryba łosoś, surówka z kiszonej kapusty(1,4,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

03.11.2025r. PONIEDZIAŁEK

1. Zupa pomidorowa z makaronem(1,6,7,9,10)

2. Pierogi z mięsem i smażoną cebulką (1,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4. Owoc

 

04.11.2025r. WTOREK

1. Zupa z francuska z grzankami(1,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, brokuł gotowany(1,3,6,7,9)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

05.11.2025r. ŚRODA

1. Zupa z kalarepy z ziemniakami(1,6,7,9,10)

2. Kociołek z kurczaka z bułką

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

06.11.2025r. CZWARTEK

1. Zupa rosół z lanym ciastem (1,3,6,7,9,10)

2 Ziemniaki gotowane, kotlet drobiowy panierowany, surówka z selera(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

07.11.2025r. PIĄTEK

1. Zupa jarzynowa z brukselką(1,6,7,9)

2.Ziemniaki gotowane, jajko sadzone, surówka, sałatka z marchewki, groszku i ogórka konserwowego z majonezem(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.

Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

   
© Szkoła Podstawowa im. K. Miarki w Pielgrzymowicach