Jadłospis

Szczegóły

Jadłospis

Od 07.01.2025r. do 17.01.2025r.

 

07.01.2025r. WTOREK

1. Zupa jarzynowa z brukselką(1,3,7,9,10)

2. Pierogi z mięsem i cebulką(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4. Owoc

 

08.01.2025r. ŚRODA

1. Zupa rosół z makaronem (1,6,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, zrazy mielone, sałata zielona ze śmietaną(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

09.01.2025r. CZWARTEK

1. Zupa kapuśniak z ziemniakami (1,6,9,10)

2. Ryż paraboliczny, kurczak po chińsku(1,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

4. Owoc

 

10.01.2025r. PIĄTEK

1. Zupa brokułowa z grzankami(1,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, jajko w sosie koperkowym, marchew mini(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

13.01.2025r. PONIEDZIAŁEK

1. Zupa grochowa z grzankami(1,9,10)

2. Spaghetti bolognesse(1,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

14.01.2025r. WTOREK

1. Zupa rosół z lanym ciastem(1,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, kotlet schabowy, sałatka z marchewki, groszku, ogórka z majonezem (1,3,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

15.01.2025r. ŚRODA

1. Zupa ziemniaczana(1,7,9,10)

2. Kociołek z kurczaka z bułką(1,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

16.01.2025r. CZWARTEK

1. Zupa barszcz ukraiński(1,3,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, ryba – łosoś, gotowana biała kapusta z koperkiem(1,3,4,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

12.01.2024r. PIĄTEK

1. Zupa pomidorowa z ryżem(1,7,9,10)

2. Placki ziemniaczane z białym serem(1,3,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4. Owoc

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.

Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

   
© Szkoła Podstawowa im. K. Miarki w Pielgrzymowicach