Jadłospis
Szczegóły- Szczegóły
- Kategoria: Informacje
- Opublikowano: poniedziałek, 30 wrzesień 2013 10:37
- Lucjan Lukaszczyk
- Odsłony: 35419
Jadłospis
Od 30.09.2024r. do 11.10.2024r.
30.09.2024r. PONIEDZIAŁEK
1. Czerwona zupa kalafiorowa(1,6,7,9,10)
2. Łazanki z pieczarkami, kiszona kapustą i kiełbasą(1,6,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
01.10.2024r. WTOREK
1. Zupa rosół z makaronem(1,3,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, filet z piersi kurczaka w sosie węgierskim, brokuł gotowany(1,6,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
02.10.2024r. ŚRODA
1. Zupa krupnik z ziemniakami(1,6,7,9,10)
2. Bigos z bułką(1,6,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
03.10.2024r. CZWARTEK
1. Zupa z cukinii z grzankami(1,3,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, kotlet schabowy, sałata lodowa z pomidorem(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
04.10.2024r. PIĄTEK
1. Zupa fasolowa(1,6,7,9,10)
2. Kluski na parze z truskawkami, masłem i cukrem(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
07.10.2024r. PONIEDZIAŁEK
1. Zupa grochowa tradycyjna(1,6,7,9,10)
2. Pierogi z białym serem, masłem i cukrem(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
08.10.2024r. WTOREK
1. Zupa rosół z lanym ciastem(1,3,6,7,9,10)
2. Kasza gryczana, gulasz wieprzowy, sałatka z ogórka kiszonego i konserwowego z cebulką(1,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
09.10.2024r. ŚRODA
1. Zupa żurek śląski z jajkiem(1,3,6,7,9,10)
2. Kociołek z kurczaka z bułką(1,6,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
10.10.2024r. CZWARTEK
1. Zupa francuska z grzankami(1,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, kotlet mielony, mizeria(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
11.10.2024r. PIĄTEK
1. Zupa pomidorowa z makaronem(1,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, ryba – miruna kostka, kapusta kiszona zasmażana(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.
Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.
.