Jadłospis
Szczegóły- Szczegóły
- Kategoria: Informacje
- Opublikowano: poniedziałek, 30 wrzesień 2013 10:37
- Lucjan Lukaszczyk
- Odsłony: 29309
Jadłospis
Od 22.05.2023r. do 02.06.2023r.
22.05.2023r. PONIEDZIAŁEK
1.Kolorowa zupa jarzynowa(1,6,7,9,10)
2.Pierogi z mięsem i cebulką(1,3,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, truskawka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
23.05.2023r. WTOREK – EGZAMIN ÓSMOKLASISTY
24.05.2023r. ŚRODA – EGZAMIN ÓSMOKLASISTY
25.05.2023r. CZWARTEK – EGZAMIN ÓSMOKLASISTY
26.05.2023r. PIĄTEK
1.Zupa grochowa z grzankami (1,6,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, jajko w sosie koperkowym, brokuł gotowany(1,3,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, truskawka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
29.05.2023r. PONIEDZIAŁEK
1.Zupa jarzynowa z fasolki szparagowej (1,6,7,9,10)
2.Makaron pene z białym serem, cukrem i masłem(1,3,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, truskawka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
30.05.2023r. WTOREK
1.Zupa rosół z makaronem(1,3,6,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, polędwiczki drobiowe w sosie węgierskim, surówka colesław(1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, truskawka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
31.05.2023r. ŚRODA
1.Zupa ogórkowa z ryżem(1,6,7,9,10)
2.Fasolka po bretońsku z bułką(1,6,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, truskawka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
01.06.2023r. CZWARTEK
1.Zupa kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami(1,6,9,10)
2.Kluski na parze z jagodami, masłem i cukrem(1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
02.06.2023r. PIĄTEK – DZIEŃ ŚLĄSKI NA KTÓRY KS.PROBOSZCZ UDZIELIŁ DYSPENSY
1.Zupa barszcz ukraiński(1,6,7,9,10)
2.Ziemniaki, gulasz strogonow (1,3,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.
Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.