Jadłospis

Szczegóły

Jadłospis

Od 27.11.2022r. - 01.12.2023r.

 

27.11.2023r. PONIEDZIAŁEK – REKOLEKCJE

 

28.11.2023r. WTOREK – REKOLEKCJE

 

29.11.2023r. ŚRODA - REKOLEKCJE

 

30.11.2023r. CZWARTEK

1. Zupa fasolowa(1,6,9,10)

2. Ryż paraboliczny, potrawka z kurczaka(1,6,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

01.12.2023r. PIĄTEK

1. Zupa pomidorowa z makaronem(1,3,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, ryba – okoń nilowy, surówka z kiszonej kapusty(1,3,4,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

04.12.2023r. PONIEDZIAŁEK

1. Zupa grochowa tradycyjna(1,6,9,10)

2. Pierogi z owocami, masłem i cukrem(1,3,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

05.12.2023r. WTOREK

1.Zupa rosół z lanym ciastem(1,3,6,9)

2.Ziemniaki gotowane, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, sałatka z ogórka kiszonego, ogórka konserwowego i cebulki(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

06.12.2023r. ŚRODA

1. Zupa kalafiorowa(1,7,9,10)

2. Fasolka po bretońsku z bułką(1,3,7,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

07.12.2023r. CZWARTEK

1. Zupa francuska z grzankami(1,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, gulasz strogonow(1,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

08.12.2023r. PIĄTEK

1. Zupa jarzynowa z fasolką szparagową(1,7,9,10)

2. Kluski na parze z masłem i cukrem(1,3,6,7,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma. Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

   
© Szkoła Podstawowa im. K. Miarki w Pielgrzymowicach