Jadłospis
Szczegóły- Szczegóły
- Kategoria: Informacje
- Opublikowano: poniedziałek, 30 wrzesień 2013 10:37
- Lucjan Lukaszczyk
- Odsłony: 43100
Jadłospis
Od 10.11.2025r. do 21.11.2025r.
10.11.2025r. PONIEDZIAŁEK
1. Zupa pieczarkowa z makaronem(1,6,7,9,10)
2. Naleśniki z dżemem(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4. Owoc
11.11.2025r. WTOREK NARODOWE ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI
12.11.2025r. ŚRODA
1. Zupa kalafiorowa(1,6,7,9,10)
2. Pierogi ruskie z boczkiem i cebulką(1,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4. Owoc
13.11.2025r. CZWARTEK
1. Zupa rosół z kaszą manną(1,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, kotlet wieprzowy, surówka z kapusty pekińskiej
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
14.11.2025r. PIĄTEK
1. Zupa krem z cukinii z grzankami(1,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, jajko w sosie koperkowym, marchewka mini(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
17.11.2025r. PONIEDZIAŁEK
1. Kolorowa zupa jarzynowa(1,6,7,9,10)
2. Łazanki z kiszoną kapustą i kiełbasą(1,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4. Owoc
18.11.2025r. WTOREK
1. Zupa rosół z makaronem(1,6,9,10)
2. Kasza gryczana, gulasz z indyka, sałatka z ogórka kiszonego, ogórka konserwowego i cebuli(1,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
19.11.2025r. ŚRODA
1. Zupa grochowa z grzankami(1,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, filet z piersi kurczaka w sosie węgierskim, sałata lodowa z dresingiem miodowo – musztardowym(1,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
20.11.2025r. CZWARTEK
1. Zupa fasolowa(1,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, zrazy mielone, mizeria(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
21.11.2025r. PIĄTEK
1. Zupa ogórkowa z ryżem(1,6,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, ryba – morszczuk, kapusta biała gotowana z koperkiem(1,3,4,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.
Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.






