Jadłospis
Szczegóły- Szczegóły
- Kategoria: Informacje
- Opublikowano: poniedziałek, 30 wrzesień 2013 10:37
- Lucjan Lukaszczyk
- Odsłony: 31107
Jadłospis
Od 27.11.2022r. - 01.12.2023r.
27.11.2023r. PONIEDZIAŁEK – REKOLEKCJE
28.11.2023r. WTOREK – REKOLEKCJE
29.11.2023r. ŚRODA - REKOLEKCJE
30.11.2023r. CZWARTEK
1. Zupa fasolowa(1,6,9,10)
2. Ryż paraboliczny, potrawka z kurczaka(1,6,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
01.12.2023r. PIĄTEK
1. Zupa pomidorowa z makaronem(1,3,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, ryba – okoń nilowy, surówka z kiszonej kapusty(1,3,4,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
04.12.2023r. PONIEDZIAŁEK
1. Zupa grochowa tradycyjna(1,6,9,10)
2. Pierogi z owocami, masłem i cukrem(1,3,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
05.12.2023r. WTOREK
1.Zupa rosół z lanym ciastem(1,3,6,9)
2.Ziemniaki gotowane, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, sałatka z ogórka kiszonego, ogórka konserwowego i cebulki(1,3,6,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
06.12.2023r. ŚRODA
1. Zupa kalafiorowa(1,7,9,10)
2. Fasolka po bretońsku z bułką(1,3,7,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
07.12.2023r. CZWARTEK
1. Zupa francuska z grzankami(1,7,9,10)
2. Ziemniaki gotowane, gulasz strogonow(1,7,9,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
08.12.2023r. PIĄTEK
1. Zupa jarzynowa z fasolką szparagową(1,7,9,10)
2. Kluski na parze z masłem i cukrem(1,3,6,7,10)
3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma. Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.