2025 - ROK KAROLA MIARKI W GMINIE PAWŁOWICE

logoKarolMiarka2025

   

Jadłospis

Szczegóły

Jadłospis

Od 10.11.2025r. do 21.11.2025r.

 

10.11.2025r. PONIEDZIAŁEK

1. Zupa pieczarkowa z makaronem(1,6,7,9,10)

2. Naleśniki z dżemem(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4. Owoc

 

11.11.2025r. WTOREK NARODOWE ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI

 

12.11.2025r. ŚRODA

1. Zupa kalafiorowa(1,6,7,9,10)

2. Pierogi ruskie z boczkiem i cebulką(1,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4. Owoc

 

13.11.2025r. CZWARTEK

1. Zupa rosół z kaszą manną(1,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, kotlet wieprzowy, surówka z kapusty pekińskiej

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

14.11.2025r. PIĄTEK

1. Zupa krem z cukinii z grzankami(1,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, jajko w sosie koperkowym, marchewka mini(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

17.11.2025r. PONIEDZIAŁEK

1. Kolorowa zupa jarzynowa(1,6,7,9,10)

2. Łazanki z kiszoną kapustą i kiełbasą(1,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4. Owoc

 

18.11.2025r. WTOREK

1. Zupa rosół z makaronem(1,6,9,10)

2. Kasza gryczana, gulasz z indyka, sałatka z ogórka kiszonego, ogórka konserwowego i cebuli(1,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

19.11.2025r. ŚRODA

1. Zupa grochowa z grzankami(1,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, filet z piersi kurczaka w sosie węgierskim, sałata lodowa z dresingiem miodowo – musztardowym(1,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

20.11.2025r. CZWARTEK

1. Zupa fasolowa(1,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, zrazy mielone, mizeria(1,3,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

21.11.2025r. PIĄTEK

1. Zupa ogórkowa z ryżem(1,6,7,9,10)

2. Ziemniaki gotowane, ryba – morszczuk, kapusta biała gotowana z koperkiem(1,3,4,6,7,9,10)

3. Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.

Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

   
© Szkoła Podstawowa im. K. Miarki w Pielgrzymowicach