Jadłospis

Jadłospis

Od 12.11.2019r. do 22.11.2019r.

12.11.2019r. WTOREK

  1. Zupa jarzynowa zabielana z brukselką
  2. Pierogi z mięsem i smażoną cebulką
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja/

13.11.2019r. ŚRODA

  1. Zupa pieczarkowa z ziemniakami
  2. Kasza gryczana, pieczeń wieprzowa z sosem, buraki
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana /

14.11.2019r. CZWARTEK

  1. Zupa barszcz ukraiński z jajkiem
  2. Ryż paraboliczny z kurkumą, kurczak po chińsku z ananasem i grzybami mun
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana /

 

15.11.2019r. PIĄTEK

  1. Zupa rosół z ryżem
  2. Ziemniaki, ryba – tilapia, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą
  3. Kompot /alergeny: seler, ryba, mąka pszenna, jaja, śmietana /

18.11.2019r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa krupnik
  2. Ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, brokuł
  3. Kompot, owoc /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

19.11.2019r. WTOREK

  1. Zupa pomidorowa z makaronem
  2. Ziemniaki, zrazy mielone, sałata zielona ze śmietaną
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

 

20.11.2019r. ŚRODA

  1. Zupa kapuśniak
  2. Ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z mandarynką, słonecznikiem i dresingiem miodowo - musztardowym
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana, jaja /

 

21.11.2019r. CZWARTEK

  1. Zupa koperkowa z ziemniakami
  2. Fasolka po bretońsku z bułką
  3. Kompot, owoc /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

 

22.11.2019r. PIĄTEK

  1. Zupa cebulowa z grzankami
  2. Ziemniaki, ryba – miruna, kapusta biała gotowana z koperkiem
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz, ziele angielski, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano.

Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.